Telefon vxl Örebro: 019-30 86 80
Telefon vxl Flen: 0157-59 90 00 
Journummer under säsong: 072-205 63 33
E-post: info@agripro.se
NYHETER


Våra öppettider:

 

Butik 07.00-17.00

Reservdelar 07.00-16.00

Verkstad 07.00-16.00

 

Lunch 12.00-12.30

 

 
 

Välkommen till Agripro

Certos TX: de nya, stora tallriksredskapen för bearbetning ner till 20 cm arbetsdjup
Amazone lanserar nya tallriksredskap med utökade användningsområden, Certos TX. Certos kan bland annat användas till stubbearbetning, såbäddsberedning och djupkultivering. Med större, kraftigare tallrikar och större avstånd mellan tallriksraderna kan avsevärt större materialmängder nedmyllas.
Med den nya bogserade Certos TX, har Amazone kompletterat sin serie med kompakta tallriksredskap. Det som gör att Certos TX, som görs i bredderna 4, 5, 6, och 7 meter, sticker ut är inte bara det integrerade transportchassit, utan framförallt de 6 mm kraftiga, tandade tallrikarna med hela 660 mm diameter. Sålunda kan Certos TX, beroende på utrustning, användas i bearbetningsdjup från 7 till 20 cm, och med flera olika arbetssätt, från stubbearbetning via medeldjup bearbetning och djupkultivering, till såbäddsberedning, såväl som vallbrott och trädesbrott. Maskinen kan även kompletteras med en GreenDrill sålåda om man vill så in fånggröda samtidigt med jordbearbetning.

Tack vare de stora tallrikarna, är Certos TX väl anpassad för intensiv inblandning av stora växtrestmängder i arbetsdjup ner till 20 cm. Främsta radens tallrikar är vinklade i 22° och andra radens i 17°, vilket sörjer för en bra jordrörelse. Även om det är en styv jord som ska bearbetas med en stor mängd organiskt material är en intensiv jordbearbetning möjlig. De stor tallrikslagren på 130 mm är underhållsfria, och precis som på de mindre tallriksredskapen från Amazone, Catros, har naven integrerad glidtätning med oljefyllda nav.

Avståndet mellan tallrikarna är 350 mm och mellan tallriksraderna är det 105 cm, vilket ger en väl tilltagen passage och körning utan stoppar, även där det finns väldiga mängder växtrester, som till exempel efter tröskad majs eller kraftiga råg/veteskördar. De stora tallrikarna sitter i mycket kraftiga, massiva tallriksarmar som är infästa i kraftiga gummibussningar som också tjänar som stenutlösning. Önskas mer utjämning och finfördelning av jorden, erbjuder Amazone en crushboard som ett tillval som monteras framför välten. Framförallt vid såbäddsberedning är crushboarden ett förnuftigt tillval.

Det integrerade transportchassit gör maskinen väldigt lättmanövrerad, både i fält och under transport. Det är utrustat antingen med hydrauliska bromsar, eller med tryckluftsmanövrerade bromsar som är godkända för transporter i upp till 40 km/h. För att säkra mjuk och säker transportkörning och ett jämnt arbetsresultat, är Certos försedd med ett stötdämpningssystem för draganordningen.

Placeringen av transporthjul/upphängning garanterar en god viktfördelning och tillåter användning av flera olika Amazone efterredskap/återpackare, på bilden intill ses den populära kilringsvalsen. Certos kan också användas utan efterredskap, t ex vid blötare förhållanden.

Under arbetets gång, kan djupinställningen justeras via den efterföljande välten och med de främre stödhjulen. På Certos TX är hydraulisk djupsinställning standard. Detta ger en steglös inställning av arbetsdjupet även under gång, och det innebär att man lätt kan ändra djupet om förhållandena ändras. En väl synlig skala indikerar djupinställningen. Justeringen av crushboarden görs enkelt från endera sidan via en centralt placerad inställningsanordning. För extra bekvämlighet finns det möjlighet att välja till hydraulisk justering av crushboarden från hytten.

- Certos kombinerar de lättare tallrikskultivatorernas förmåga att få en bra inblandning av växtrester även vid relativt grund bearbetning, med den gamla typen av tunga x-formade tallriksredskaps förmåga att bearbeta djupare när det behovet finns. Den stora vikten per tallrik på Certos gör att detta är ett helt ny typ av tallrikskultivator, som inte skall jämföras med lättare typer av tallriksredskap, säger Erik Thuring, försäljningschef Amazone.

Bästa S&H finansiering:


Nu 0,72 %


Juli 2015

Söderberg & Haaks Maskinkatalog Lantbruk
NY KATALOG

 
 
 
 
 
Agripro AB
är en komplett leverantör av maskiner i Örebro och Södermanlands län för lantbruks-, skogs och entreprenadsektorn. Företaget grundades 1978 och har sedan 1982 varit beläget i Frommesta, där ni fortfarande finner oss. I slutet av 2008 utökade vi vårt distrikt till att även omfatta Sörmland och vi finns nu i Flen i mycket väl anpassade lokaler. Vi samarbetar med många av de ledande leverantörerna av traktorer och maskiner, vilket alltid garanterar kunden en snabb och säker service med hög kvalitet den dagen det behövs. Vi står för kvalitet, långsiktighet och värnar mycket om den personliga kontakten med våra kunder.

Auktoriserad S&H handlare